crochet-along, virka

crochet along – brödkorg i mormorsrutor

Del 3

Då var det dags att börja virka kanten av korgen. Virka 13 maskor i varje mormorsruta, detta i samma färg som du har längst ut på mormorsrutan. Sedan kommer det lite trixiga, du vänder och virkar baklänges. Något som kallas kräftmaskor. Detta gör du varvet ut. Klipper av tråden och fäster. Det blir att trådarna tvinnas runt varandra. Det kändes jättekonstigt att virka på detta sättet för mig, men det blev faktiskt ganska snyggt.

När du är färdig med detta vänder det virkade så att du har baksidan mot dig och den just virkade kanten neråt. Sedan lägger du igen upp 13 maskor per mormorsruta. Sedan virkar du på i bakre maskbågen tills du har fått önskad höjd på korgen. Enligt mönstret från Schachenmayr så virka du en smygmaska i slutet på varje varv, och börjar med två luftmaskor i början på nästa varv. Jag valde däremot att bara virka vidare. Det syns lite i början av korgen, men det göms bakom bården. Det är en smaksak.

Vill du beställa garn tryck på länken: https://13.51.200.117/product-category/garn/catania/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.