Pärlbroderi

Inspiration och tips till att göra ett pärlbroderi/ diamond embroidery

Av små, små diamantpärlor kan du göra en vacker tavla. För att se på vad det finns för sortiment i butiken klickar du här. https://13.51.200.117/product-category/parlbroderi/

Några tips i början:

  • Det är klistrat lite utan för bilden, där satte jag fast tejp längst med kanten för att det inte skulle fastna ludd och handen inte skulle fastna.
  • Jag sorterade upp färgerna i den ordning de var på hjälppappret.
  • Jag använde mig av en bricka och la upp några av varje i den ordning som var på hjälppappret. Efter några tavlor köpte jag en skruvlåda på bygghandeln och la mina pärlor i, en färg i varje fack.
  • Även om man vill börja mitt i mönstret där det händer saker så anser jag att det är bästa att börja från ett håll och jobba sig inåt. Jag började från vänster hörn och tog ca 10 x 10 åt gången.

I paketet får du med canvasduk med färgkodade fält, gott om pärlor, pincett, hjälppapper, en till verktyg som du kan trycka pärlorna på plats med och en bit med extra klet. Jag i början tyckte det var enklast att använda pincetten för att lägga pärlorna på plats, men efterhand började jag alltmer använda det andra verktyget. Då trycker du i kletet och sedan trycker du fast pärlan och trycker på canvasen. Du behöver inte trycka ner verktyget i kletet varje gång utan när pärlan slutar att fastna är det dags. Du kan även använda detta verktyg till att flytta de pärlorna som hamna fel till rätt plats.

Lycka till!

Har du frågor får du gärna maila: info@13.51.200.117

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.