Uncategorized

Mixa mönster och garn och få en kofta

Någon frågade mig om jag var mönstertrogen. Hmm, nja det kan jag nog inte säga att jag är. Eller rättar sagt, jag följer nog aldrig ett mönster. Men man kanske kan bland lite, lägga till lite och få ut något bra.

Jag tycker mycket om en cirkelkofta som jag har gjort tidigare där jag började sticka i mitten av ryggen och så blir det en stjärna. Fortsätter rundstickning, maskar av för ärmarna och lägger upp nya maskor nästa varv och stickar en krage/kant runt tröjan.

Jag tycker dessutom om sjalgarnet Creative Cotton Dégradé, http://13.51.200.117/wp-content/uploads/2018/03/383225.001_frei.jpg

Men om jag använder ett garn till en kofta hur blir det då med armarna. Jag vill gärna ha symmetriskt. Så nu har jag valt att ta två beiga sjalgarn och börja längst ut på dessa och sticka ärmarna. (Det bästa med att sticka armarna först, är att då är det roligaste kvar till sist.) Jag tog ett mönster med armar ganska långa och som går in vid handlederna.

Sedan tänkte jag kombinera det med mönstret som jag använde för att göra dotterns cirkelkofta.

Ska bli spännande att se hur det går…

följ gärna på facebook https://www.facebook.com/garnideer

eller instagram under garnideer.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.